Justera tänderna utan att det syns under tiden

Idag finns det metoder att justera tänderna utan att det behöver märkas medan man gör det. Visst låter det som en bra idé, om man vill vara en smula diskret och inte berätta för alla vad man gör?

Föreställ dig att du hade tandställning som ung, du gick på tandreglering, och hade metallskenor i munnen för att korrigera tänderna. Du kanske gick i skolan, i mellanstadiet eller i högstadiet. Du var inte ensam om att ha tandställning, många hade det. Så du tänkte inte närmare på det, bortsett från att det inte var särskilt bekvämt. Men man vänjer sig ju vid det mesta. Tänderna blev fina, raka, och du kunde äntligen befrias från dina skenor. Tiden gick, och så småningom började du upptäcka att tandregleringen kanske skulle behöva justeras något. Men bara tanken på att börja med räls i munnen igen är inte lockande. Så bra att det finns alternativ.

Osynliga skenor som jobbar skonsamt

Det fina är att idag behövs inte metallen i munnen längre, för att justera tändernas placering. Både större och mindre justeringar kan göras med invisalign. Det som är det nya med invisalign är att man istället för att spänna metallskenorna på tänderna för att åstadkomma justeringen, byter man istället transparenta plastskenor med jämna mellanrum. Det är de som skonsamt gör jobbet. Man får göra ett tandavtryck och få sin skena utprovad, sedan görs nya skenor med en liten ändring åt det håll man vill styra tänderna. Och de märks inte under användningen.