Slipar man alla golv på samma sätt?

Hur vet jag om mitt golv går att slipa? Är det någon skillnad på olika typer av golv? Det bästa du kan göra är att kontakta en golvfirma som kan hjälpa dig att avgöra om ditt golv kan slipas.

Det finns många olika typer av trägolv. Så hur man ska slipa dessa kan skilja sig lite grann åt beroende på vad du har för slags trägolv. Det är inte alla trägolv som går att slipa lika hårt och mycket. En del tål att slipas ett par varv, medan en del andra tål mycket mer än så. Sedan beror det självklart på skicket ditt golv är i hur mycket det tål att slipas. Är det slipat flera gånger tidigare så kan det vara så att ditt golv inte tål mer slipning än så. Då kan det vara dags att byta ut golvet istället för att slipa det igen.

Hur vet jag om golvet tål en slipning till?

För att du ska veta om ditt golv går att slipa igen så behöver du först och främst kontrollera slitskiktet på golvet. Är detta alldeles för tunt så är det ingen idé för dig att ens ta fram slipmaskinen. Ett massivt trägolv tål att slipas om många gånger, till exempel, medan ett laminatgolv redan från början har ett tunnare slitskikt. Därmed tål inte laminatgolv att slipas lika många gånger som en massivare variant av golv. Om du är osäker bör du ta kontakt med en firma som kan hjälpa dig med kvalitativ golvslipning i Stockholm.