Fröken Smillas känsla för färg

Hur hittar du den rätta färgen och nyanser för dina väggar? Vill du matcha väggarna med dina möbler och gardiner, men vet inte hur du ska tänka? Varför inte anlita en yrkesperson som kan färg.

Om du är mycket duktig på färg och nyanser så är det också troligt att du blir ett av två yrken: konstnär eller målare i Solna. För som yrkesperson inom färg är det ett måste att ha ett öga för nyanser och en kunnighet inom området färg. Där du ska veta exakt vilken slags färg som passar för vilket ändamål och vilket material. Det går inte att måla med falu rödfärg på rostig metall. Eller att måla med putsfärg på en träfasad. Rätt färg för rätt material är a och o. Det är först därefter som du kan börja fundera på vilken nyans du vill måla med. Och om det inte finns i den typ av färg du önskar dig, så brukar det gå att bryta färgen till det du vill ha. En hel regnbåge av möjligheter, helt enkelt.

Rätt nyans till soffan

Om du redan har ett möblemang du är nöjd med så är det klokt att hitta en ny väggfärg som passar med det. För även om du alltid kan förändra med tyg, så kan det bli en dyr affär om du ska försöka pressa in inredningen med den nya väggfärgen. Så tänk tvärtom istället. Utgå ifrån de färger du redan har, och hitta en väggfärg som matchar.